activio​

Pulsbaserad träning (Activio)

På Gym1 använder vi oss av pulszoner med hjälp av Activio, både i Spinning och Indoor Walking. Med hjälp av Activio kan du enkelt se din puls under hela passets gång och du behöver inte införskaffa dig en egen pulsklocka. För att få ut mesta möjliga av träningspasset, så är det en fördel att räkna ut din maxpuls. Om du inte redan känner till din maxpuls, kan du till en början utgå ifrån nedanstående formel:

210 – (0,5 x ålder) = beräknad maxpuls (BMP)

 

Sen känner du dig fram om maxpulsen behöver justeras lite uppåt eller neråt.

 

50-60 procent av maxpulsen

Här befinner du dig under uppvärmning och nedvarvning. Kroppen förbränner både fett och kolhydrater.

 

60-70 procent av maxpulsen

Fortfarande behagligt träningstempo och ofta fortfarande uppvärmningstempo. Inga svårigheter med att prata.

 

70-80 procent av maxpulsen

På denna nivå börjar det bli jobbigt att föra ett sammanhängande samtal. Extra träning av hjärt- och lungsystemet, och du kan förbättra din kondition.

 

80-90 procent av maxpulsen

Nu kopplas prestationsträningen in. Du kommer att förbättra syreupptagningsförmågan och lära musklerna att använda syre så effektivt som möjligt. Du blir mer uthållig, lär dig att kunna träna i högt tempo utan att mjölksyra ansamlas i musklerna.

 

90-100 procent av maxpulsen

Här utmanas du så pass mycket att mjölksyra kommer att ansamlas i musklerna. Då använder musklerna mer syre än vad som finns tillräckligt ("syreskuld"), så du ska enbart befinna dig i denna nivå under korta intervaller.

​Gym1 i Hässleholm  .  Ängdalavägen 12  .  28133 Hässleholm   .  Tel 0451-12244  .   E-post: info@gym1.nu